Integracija angleščine

Integracija angleščine

Integracija angleščine poteka spontano medtem, ko preštevamo čopiče na mizi, povemo koliko poskokov smo naredili in katere živali smo srečali na sprehodu. V vsakodnevno otrokovo rutino intenzivno uvajamo angleški jezik. Zelo pomembno je, da otroci začutijo angleški jezik kot nekaj zabavnega in ne kot obveznost ali mučno učenje. Le na tak način se lahko tujemu jeziku popolnoma prepustijo in ga vzamejo za svojega. Poleg pesmic in rim ter zabavnih igric in risanih filmov, izvajamo vsakodnevne pogovore v angleškem jeziku.

Zjutraj pri zajtrku pozdravimo z »Good Morning« ter si umijemo roke takrat, ko vzgojiteljica reče »Wash your hands«. Med zajtrkom ponovimo vse barve osvežilnega sadja in preštejemo, koliko skodelic toplega čaja smo razdelili. Vsakodnevni pogovori potekajo tudi v angleščini, tako da so otroci ves čas v stiku z jezikom. Prebiramo pravljice in gledamo zanimive risanke, saj le tako otroci slej ko prej spregovorijo tudi sami. Tako v drugi starostni skupini že lahko preštevamo tudi delovne liste, se pogovarjamo o našem okolju in vremenu ter na izletu v živalski vrt že znamo poimenovati živali tudi v angleščini. Večkrat na leto staršem pripravimo tudi nastope in predstavitve, kjer v zabavnem vzdušju prikažemo naš napredek pri integriranju angleškega jezika v naše vsakodnevne navade.
V Sloveniji je bil vrtec GEKO pionir na področju kontinuiranega zgodnjega poučevanja angleškega jezika v vrtcu.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih.