O vrtcu


Vrtec GEKO je zasebni vrtec, vpisan v Razvid vrtcev pri Ministrstvu za šolstvo in šport RS. Nahajamo se v Trzinu, Motnica 11, v lastnih prostorih. Naš vrtec je prvi zasebni vrtec na območju Slovenije, kjer se vsakodnevno uporablja angleški jezik. V vrtcu integriramo angleški jezik v naš vsakdan, tako tudi pri telovadbi in plesnih uricah, saj se zavedamo pomembnosti zgodnjega učenja tujega jezika. Vse zaposlene vzgojiteljice aktivno govorijo in pišejo angleški jezik. Z vpisom v Razvid vrtcev pri MŠŠ ste starši upravičeni do občinske subvencije glede na plačilni razred in občino bivanja za vsakega otroka, ki je vključen v naš vrtec. Več o sofinanciranju lokalne skupnosti si lahko preberete v rubriki VPIS.

Kdo smo?

Zasebni vrtec GEKO je bil ustanovljen v začetku leta 2008, prvi otroci pa so vanj zakorakali 1. septembra 2008. Ustanoviteljica vrtca je priznana pedagoginja ga. Petra Tiefengraber, ki je svojo vizijo o toplem, varnem, ustvarjalnem in multikulturnem domu za otroke prenesla v slovensko okolje ter s sodelavkami, strokovnjakinjami na različnih področjih skrbi za lepši vsakdan otrok. Skupino naših vzgojiteljic odlikujejo leta izkušenj v vrtcu. Zavedamo se dejstva, da je največja prioriteta in skrb staršev, da za vaše otroke skrbijo izbrane in preverjene vzgojiteljice, ki jih otroci vzljubijo in se vsak dan znova z veseljem vračajo v svojo skupino.

Kje smo

Naš vrtec stoji v središču industrijsko obrtne cone v Trzinu in je popolnoma novo opremljen ter otrokom prijazen. Prostor smo priredili po standardih in normativih za vrtce, tako da otrokom nudi kar najboljšo varnost in prijetno bivanje. V dveh večjih igralnicah ter čitalnici/knjižnici nas takoj ob vstopu pozdravijo žive barve in kup didaktičnih igrač, ležalnikov, knjig in pripomočkov za delo in sprostitev. Vrtec ima nedaleč stran tudi lastno igrišče s peskovnikom, toboganom in gugalnicami, kamor se vsak dan odpravimo na sprehod in igranje. V bližini pa imamo še eno večje igrišče, kamor se radi odpravimo na daljši sprehod.

Poslovni čas

Vrtec se zjutraj odpre ob 6.30 uri in popoldan zapre ob 17.00 uri, vendar poskušamo odpiralni čas v veliki meri prilagoditi željam in potrebam staršev. Vrtec je zaprt ob večjih državnih praznikih in dela prostih dnevih.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih.